Afyon’un geleneksel lezzetlerinden biri olan bu nefis börek, mercimekli iç harcı ve haşhaşlı katlarıyla hem göze hem de damağa hitap eder. Pratik hazırlanışı ve eşsiz dokusuyla öne çıkan Afyon bükmesi tarifi, kahvaltı sofralarından çay saatlerine kadar her öğünde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir alternatiftir. İç harcındaki mercimek ve baharatların dengesiyle hazırlanan Afyon bükmesi tarifi, her lokmada hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla eşsiz bir lezzet sunar. Peki; Afyon bükmesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
El Açması Patlıcanlı Börek tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon Afyon bükmesi 220 kaloridir.
Hamur Katlarına Sürmek İçin:
Mercimekli İç Harç İçin:
Hamur:
Hamur Katlarına Sürmek:
Mercimekli İç Harç:
Üzeri için: