Portakal Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portakal, soya sosu ve tavuk göğsü ile hazırlanan portakallı tavuk, Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Süslemek için susam ve frenk soğanı kullanılabilir. Ana yemek olarak sunmaya uygundur. Elif Edes‘in yorumuyla Çin mutfağından portakal soslu tavuk tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Portakal Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal sos için

Süslemek için

Portakal Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için gerekli tüm malzemeyi portakal kabuğu rendesi hariç küçük bir tencereye alarak karıştırın ve 2-3 dakika ısıtın. 
  2. Mısır nişastası veya unu 2 kaşık su ile bir kasede karıştırdıktan sonra sosa ilave edin ve sürekli çırparak pişirin. Koyu ve parlak bir kıvama eriştiğinde ateşten alın ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  3. Tavuk için, un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir başka kaba da yumurtayı kırarak hafifçe çırpın ve tavuk parçalarını önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
  4. Kızartma yağını tavaya alarak ısıttıktan sonra tavuk parçalarını büyüklüklerine göre ve çevirerek 3-5 dakika kızartın ve kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
  5. Vok tavada hazırladığınız sos ile kızarmış tavukları karıştırın ve birlikte çok az soteledikten sonra servis tabağına alarak üzerini susam, badem, frenk soğanı ve portakal rendesi süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Akşam Yemeği Soya Soslu Tarifler Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune