Kremalı Tavuk Sote
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et ve sebzelerin yüksek ateşte pişirilmesi anlamına gelen soteleme işlemi, özellikle tavuk yemeklerine çok yakışır. Tavuk göğsü, biber, soğan, sarımsak ve krema ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak kremalı tavuk sote tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kremalı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Bir porsiyon kremalı tavuk sote yaklaşık olarak 407 kaloriye denk gelmektedir.

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Tavuk Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını alıp yüksek ateşte ısıtın. Isınan tavaya tavukları ekleyerek soteleyin.
  3. Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın ve suyunu çeken tavukların üzerine ekleyerek karıştırın.
  4. Sarımsakları ince ince doğrayıp tavuğa ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Biberleri jülyen doğrayın ve yemeğe ilave edin.
  6. Tavuk pişmeye başladığında baharatları ekleyin ve kremayı ilave edin.
  7. Ocağı orta ateşe alarak kremayı çekene kadar pişirin.
  8. Tavuklar kremayı çektiğinde servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kremalı tavuk soteyi, pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız tavayı ve yağı tavukları ilave etmeden önce mutlaka kızdırın.
  • Soğanları eklemeden önce mutlaka tavuğun suyunu çekmesini bekleyin.
  • Kremayı ilave ettikten sonra kullandığınız tavanın kapağını kapatarak daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri