Akşam yemeklerinde hem pratik hem de doyurucu bir ana yemek arayanlara özel, dışı nar gibi kızarmış, içi lokum gibi pişmiş bir lezzet: fırında tavuk baget! Basit malzemelerle hazırlanmasına rağmen, özenle marine edilip doğru teknikle pişirildiğinde sofraların yıldızı olmaya aday bu fırında tavuk baget tarifi, zamansız ve zahmetsiz lezzet sunar. Baharatlı sosuyla harmanlanıp fırında usul usul pişen bu fırında tavuk baget tarifi, hem klasik yemek severlerin hem de yeni tatlar arayanların beğenisini kazanacak! Peki; fırında tavuk baget nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kayısılı Tavuk Baget Tajin tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon fırında tavuk baget kaç kaloridir?
Bir porsiyon fırında tavuk baget 250 kaloridir.
Tavuk baget yerine:
Baharat ve soslar yerine:
Yoğurt yerine:
Salça yerine:
Zeytinyağı yerine:
Ekstra lezzet katmak istersen: