Fırında Tavuk Baget Tarifi
Selin Hıdır
1414 Tarif       0 Takipçi
Fırında Tavuk Baget Tarifi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akşam yemeklerinde hem pratik hem de doyurucu bir ana yemek arayanlara özel, dışı nar gibi kızarmış, içi lokum gibi pişmiş bir lezzet: fırında tavuk baget! Basit malzemelerle hazırlanmasına rağmen, özenle marine edilip doğru teknikle pişirildiğinde sofraların yıldızı olmaya aday bu fırında tavuk baget tarifi, zamansız ve zahmetsiz lezzet sunar. Baharatlı sosuyla harmanlanıp fırında usul usul pişen bu fırında tavuk baget tarifi, hem klasik yemek severlerin hem de yeni tatlar arayanların beğenisini kazanacak! Peki; fırında tavuk baget nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Kayısılı Tavuk Baget Tajin tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında tavuk baget kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında tavuk baget 250 kaloridir.

Fırında Tavuk Baget Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında tavuk baget tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Tavuk baget yerine:

Baharat ve soslar yerine:

Yoğurt yerine:

Salça yerine:

Zeytinyağı yerine:

Ekstra lezzet katmak istersen:

Fırında Tavuk Baget Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bagetleri yıkayıp kurulayın. Derilerini isteğe bağlı olarak çıkarabilirsiniz.
  2. Derin bir kasede yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın.
  3. Bagetleri bu sosa bulayın ve buzdolabında en az 30 dakika (vaktiniz varsa 2 saat) marine edin
  4. Fırınınızı 200 derece’ye (alt-üst ayar) önceden ısıtın.
  5. Bagetleri fırın tepsisine veya borcama dizin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  6. Önce 30 dakika folyo kapalı şekilde pişirin.
  7. Ardından folyoyu çıkarın ve üzerleri kızarana kadar 15-20 dakika daha fırınlayın.
  8. Tavuğun içi pişmiş, dışı nar gibi kızarmış olmalı. Fırınınızın performansına göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
  9. Fırından çıkan tavuk bagetleri servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırında pişmiş tavuk bagetler, pirinç pilavı, şehriyeli bulgur pilavı veya sebzeli kinoa gibi garnitürlerle çok iyi gider. Hem lezzet dengesi hem de sunum açısından tamamlayıcı olur.
  • Aynı fırın tepsisinde patates, havuç, kabak, soğan gibi sebzelerle birlikte pişirerek hem zamandan kazanabilir hem de tek tepside bol lezzetli bir menü sunabilirsiniz.
  • Yoğurtlu semizotu, roka salatası, mevsim yeşillikleri ya da nar ekşili sumaklı soğan salatası gibi ferahlatıcı salatalar, fırında tavukla nefis bir denge kurar.
  • Yanında sarımsaklı yoğurt, acı sos, ballı hardal, ya da barbekü sosu gibi soslarla servis edebilirsiniz. Hem görsel hem de lezzet katmanı artar.
  • Bagetleri servis tabağına aldıktan sonra üzerine taze kekik, biberiye veya ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz. Hem aroma hem de şık görünüm sağlar.
  Püf Noktası
  • Tavuk bagetleri marine etmek için en az 30 dakika, ideal olarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bu, hem lezzetin içine işlemesini sağlar hem de tavuğu daha yumuşak yapar.
  • İlk etapta bagetleri folyoyla kapalı pişirmek, içinin yumuşacık kalmasına yardımcı olur. Sonra folyoyu açarak dışının kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Tavukların piştiğini anlamak için çatalla bastırın; içinden berrak su geliyorsa pişmiştir. Pembe sıvı geliyorsa biraz daha pişmesi gerekir.
  • Tavuklar pişerken yapışmaması ve altının yanmaması için fırın tepsisini hafifçe yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
  • Marine sonrası tavukları fazla sosta bekletirseniz, fırına fazla sıvı geçer ve bu da derilerinin çıtırlaşmasını engeller. Fazla sosu hafif süzerek tepsiye alın.
  • Son 5-10 dakikada fırının ızgara ayarını (grill) açarsanız dışı nar gibi kızarır.
  • Tavuklar baharatla çok iyi uyum sağlar. Kekik, pul biber, sarımsak tozu, zerdeçal, sumak gibi baharatlarla farklı aromalar yaratabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Limonlu Soslu Tavuk Tarifi
Ispanaklı Pesto Soslu Tavuk Tarifi
Mısır Gevrekli Çıtır Tavuk Tarifi
Brokolili Tavuk Tarifi
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Soya Soslu Tavuk Tarifi