Domatesli İtalyan Tavuğu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze domateslerle İtalyan mutfağı lezzetini evinizde yaşatabileceğiniz bir tarifimiz var. İtalyan mutfağında sık sık tüketilen domatesli tavuğu hazırlarken, mozzarella peyniri veya kaşar peynir kullanabilirsiniz. Göğüs filetoları sos ile harmanladıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Peki, domatesli İtalyan tavuğu nasıl yapılır? Listedeki malzemelere göz attıysanız domatesli İtalyan tavuğu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tavuk yemekleri mi arıyorsunuz? O halde pratik fırında patatesli tavuk eti ve nefis tavuk buritto tarifini deneyebilirsiniz.

Domatesli İtalyan Tavuğu Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli İtalyan Tavuğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir fırın kabını yağlayın ve tavuk göğüs etlerini dizin. Kurutulmuş fesleğen ve tuzla tatlandırın. Dilimlenmiş kabakları  üzerlerine dizin. Daha sonra kiraz domatesleri ve doğranmış mantarları tavukların üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın.
  2. Rendelenmiş mozzarella peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Domatesli Tarifler Peynirli Tarifler Fırın Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune