Akhisar Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Manisa'nın Akhisar ilçesi ile özdeşleşen bu köfte, 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Akhisar köftesinin en önemli özelliği, sinirleri arındırılmış kaburga eti kıymasından yapılmasıdır. Yörenin hayvanlarından elde edilen bu kıyma, köftenin lezzetini artırır. Ayrıca çok fazla baharat eklenmez ve tereyağlı pide ile servis edilir. Malzemeler hazırsa, Akhisar köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bursa pideli köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Akhisar Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Akhisar Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. 
  2. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alarak yoğurun. 
  3. Kıvamını bağlamak için, bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz. 
  4. Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. 
  5. Ertesi gün köftelere parmak şekli verin. Uzun ve ince köfteler elde edin.
  6. Hazırladığınız köfteleri kömür ateşinde veya tavada az yağda önlü arkalı kızartın. 
  7. Pideleri tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Servis tabağına önce pideyi alın. 
  8. Pidelerin üzerine pişen köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritin. 
  9. Köftelerin üzerinde tereyağını gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Akhisar köftesini piyaz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Ana Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte
Çullama Köfte
Airfryer'da Köfte
Gasto Burger
Odun Köftesi