Terbiyeli Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzunun diz ve dirsek eklemi altında kalan bölüme kuzu incik denir. Genellikle haşlama olarak tüketilen kuzu incik, yüksek oranda protein içerir. Kemik ve kas sağlığı gelişimi için önemli bir besindir.

Lokum kıvamında fırında kuzu incik ve pideli kuzu incik tarifini de deneyebilirsiniz.

Terbiyeli Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Biberiye

Terbiyeli Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu incikleri geniş bir tencerenin içine dizin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1–1 saat 15 dakika pişirin.
  2. 2 Kabukları soyulmuş soğanları ve bütün sarımsakları başka bir tencerede zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız patatesleri ve 3 santim kalınlığında doğradığınız havuçları, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. İnciği pişirdiğiniz et suyunu ve incikleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin.
  4. Yumurta sarılarını, limon suyunu ve biraz tuzu bir kasede çırpın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin. Bir taşım pişirip ocağı kapatın. Üzerini taze çekilmiş karabiber ve biberiye ile süsleyip servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı