Sebzeli Rosto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana eti ile hazırlanan rosto, İngiliz mutfağınde sık sık tüketilen yemekler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, soslu ve sebzeli rosto nasıl yapılır birlikte görelim.

Sebzeli Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş bütün haldeki nuarı iki cm aralıklarla mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. Daha sonra etin sığabileceği bir tavayı ısıtıp ayçiçeği yağı ile yağlayın.
  2. Nuarın her iki tarafını da kızartın. Derin bir fırın kabına alın. Etrafına sebzeleri irice doğrayıp yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
  3. Diğer tarafta nuarı kızarttığınız tavaya 1 yemek kaşığı domates salçası ile iki su bardağı suyu ilave edin.
  4. Bir taşım kaynatıp etin ve sebzelerin üzerine dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Eti bağladığınız ipleri kesip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, dana etiyle hazırlanan klasik rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı