Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pilav için

Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etleri iri küp şeklinde kesin. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Domatesleri soyup rendeleyin.
  2. Sivri biberleri temizleyip iri verev parçalara kesin. Sarımsakları soyup ezin. Soğanları soyup küp doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, et ve limon suyunu ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
  4. Patlıcan, domates, toz şeker ve sivri biberi ekleyip karıştırın. 5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp et ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  5. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Mısır özü yağını tencerede ısıtıp pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin.
  6. Mısırın suyunu süzün. Su, tuz ve mısırı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Etli patlıcanı servis tabağına alın ve kenarını mısırlı pilavla süsleyip sıcak servis yapın.
  8. Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin. Baharat çeşitleri ete farklı bir aroma kazandıracak, yoğurt nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.

Siz de mutfakta sadelikten yanaysanız, klasik kuzu külbastı tarifine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Pilav Tarifleri Et Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı