Pehli
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pehli Tarifi İçin

Malzemeler

Pehli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Butları hızlı ateşte, derin bir tencerede tereyağında her iki taraflarını da birer dakika süreyle kızartın (etin suyu içinde kalacak şekilde). Etleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. Kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin. Etler kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kayseri Mutfağı Akşam Yemeği Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı