Kuzu Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kurban bayramının vazgeçilmez lezzetlerinden kavurma hazırlamaya ne dersiniz? Yanında pilav ile servis edebileceğiniz, kuzu etinden lezzetli bir kavurma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Kuzu Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuyruk yağını küçük parçalar şeklinde doğrayın ve tencereye alarak orta ateşte yağını salana kadar kavurun.
  2. Eti küçük parçalar şeklinde doğrayıp yağa ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
  3. Etler pişince tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Yanında sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Gavurdağı salatası ile birlikte sunabilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • But kısmı biraz daha yavaş yumuşayacaktır. 
  • Daha kısa sürede pişmesi için etin farklı bir kısmını kullanabilirsiniz. 
  • Kavurmayı pişirirken fazla karıştırmamaya özen gösterin. 
  • İç yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. 
  • Uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız tuzu daha fazla ekleyerek konserveleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı