Kuzu İncikli Tandır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu İncikli Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Sosu için

Kuzu İncikli Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
  2. Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
  3. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
  5. Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı