Kırmızı Püreli Beef Wellington
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Executive Şef Aydın Sevindik'ten Sevgililer Günü'ne özel çok lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Milföy hamuru, dana bonfile ve mantar eşliğinde hazırlanan beef wellington'u, patates püresi ve sos eşliğinde sunabilirsiniz.

Videolu beef wellington tarifine de göz atın.

Kırmızı Püreli Beef Wellington Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için

Sosu için

Kırmızı Püreli Beef Wellington

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı ısıtın. Isınan tavanın içerisine bonfileyi koyun ve her tarafını mühürleyerek kenara alın.
  2. Mantarlı harç için; mantarları rondoya alın ve parçalayın. İri kaldıysa bıçakla iyice doğrayın. 
  3. Bonfileyi izlediğiniz tavanın içerisine mantar, zeytinyağı ve tuzu ekleyip kavurun. Mantarlar kavrulunca bir mutfak havlusunun üzerine çıkarın ve fazla nemini alın.
  4. Ispanaklı harç için; ıspanağı bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve yaklaşık 30 saniye içinde bekletip, tek tek mutfak havlusunun üzerine dizin. Üzerlerine mutfak havlusuyla bastırın ve ıslaklığını alın.
  5. Milföyleri üst üste koyup, bir merdane yardımıyla açın. Bu işlemi yaparken tezgahınıza un serpin. Etin içerisine sığacak şekilde hamuru açın ve antrikot fümeleri milföyün üzerine koyun. 
  6. Ardından üzerine sırasıyla mantarlı ve ıspanaklı harçları ekleyin. Mühürlediğiniz eti üzerine koyun ve milföyü etin üzerine kapatın. Kenarlarında fazla hamur kaldıysa kesin ve kenarlarını kapatın. 
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15–20 dakika pişirin.
  8. Patates püresi için; patates ile kırmızı pancarı haşlayarak ezin ve bir sos tenceresine alarak,  tereyağı, süt, tuz, beyaz biber ve muskat rendesi ekleyip patates eziciyle ezin.
  9. Sosu için; et suyunu, eti pişirdiğiniz tavaya alın. Hafif ısıttıktan sonra içerisine unu ekleyip, çırpma teliyle karıştırın. Ardından içerisine kapari ve balzamik sirke ekleyip karıştırın ve ocakta sosu iyice çektirin.
  10. Servis tabağına önce sosu yayın. Etinizi yerleştirdikten sonra patates püresi ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı