Etli Şehriyeli Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Macar usulü gulaş tarifine de göz atın.

Etli Şehriyeli Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Etli Şehriyeli Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı et ve yemeklik doğradığınız soğanı bir güveç kabına alın. Etler suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  2. Küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Arpa şehriyeyi rengi dönünceye kadar tereyağında kavurun. Su ve tuzunu ilave edip pişirin. Pişen şehriyeyi ocaktan alıp güveçteki etin üzerine ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı