Etli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kek için, yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Meyve şekerlerini una bulayıp hamura ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru içi yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Üzerini tarifteki gibi şeker hamuruyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Et Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı