Et Kavurma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti ile hazırlanan ve bayramların vazgeçilmezi olan et kavurma nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Et Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Et Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı kuzu etlerini düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip 20-25 dakika haşlayın. 
  2. Etlerin suyunu süzüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. 
  3. Üzerine maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin.
  4. Etler maden suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın. Yanında pilav ile sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Yanında sade pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Maden suyu ön pişirme süresini hızlandıracaktır. 
  • Dilerseniz normal su ekleyerek pişirebilirsiniz. 
  • Fazla kavurmamalısınız. 
  • Kontrol ederek suyu kendiliğinden çekmelidir. Yalnızca suyu çekene dek nadir aralıklarla karıştırılmalıdır.
  • Bütün suyu eklediğinizde et yumuşamadıysa daha fazla su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.  

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı