Et Döner Dürüm
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sokak lezzetlerinden biri olan dürüm et döner, evde de kolayca hazırlanmaktadır. Lavaş ekmeğine sarılan yaprak dönerler hazır olarak alınabilir. İsteğe göre kasaptan dana antrikot alarak da hazırlayabilirsiniz. Dürüm dönerin içinde sevdiğiniz baharat ve salata malzemeleri kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, et döner dürüm nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Sokak lezzetleri sevenler için tavuk döner, kokoreç ve pilav üstü döner tarifine göz atabilirsiniz.

Et Döner Dürüm Tarifi İçin

Malzemeler

Et Döner Dürüm

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hazır döner için; Bir tavaya tereyağı koyup kızdırın.
  2. Yağ kızmaya başladığında et döneri ekleyerek iki tarafını da kızartın.
  3. Döneri çıkarttıktan sonra, patatesleri de tavaya ekleyerek kızartın.
  4. Lavaşın içerisine ilk olarak marulu, patatesleri, ketçap, mayonez ve et döneri yerleştirin.
  5. Üzerine tuz ve pul biber serpiştirdikten sonra iki tarafından kıvırın ve rulo şeklinde sarın.
  6. Yanmaz tavanın içerisine sardığınız lavaşı alın ve mühürleyin.
  7. Hazır döner kullanmak istemiyorsanız; dana antrikot etini ince ince dilimleyin veya kasaptan bu şekilde alın.
  8. Geniş bir kaba zeytinyağı, yoğurt, toz kırmızı biber ve kekik ekleyerek karıştırın.
  9. Eti bu marinasyon sosuna ekleyerek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  10. Ardından tavada önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  11. Lavaşın içini sevdiğiniz malzemelerle doldurduktan sonra etleri ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
  12. Ardından tavada mühürledikten sonra kibrit patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Et Döner Dürüm Kaç Kalori?

  1. Et döner dürümün bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Sandviç Tarifleri Et Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı