Ciğer Şarmula
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karamelize sarımsak, sirke ve Arnavut biberinin güçlü aromasıyla harmanlanan ciğer şarmula, klasik ciğer tariflerine farklı bir yorum getiriyor. Yaprak şeklinde kesilmiş dana ciğerleri, zeytinyağında mühürlendikten sonra, tatlı-ekşi sosla buluşarak yoğun ve dengeli bir lezzete dönüşüyor. İçeriğindeki toz şekerle dengelenen sirke ve acı biber, ciğere karakteristik bir derinlik kazandırırken, damakta iz bırakan özel bir tat ortaya çıkıyor. Özellikle soğanlı patates gibi eşlikçilerle servis edildiğinde, sofralarda hem geleneksel hem de modern bir tat uyumu yakalanıyor.

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Ciğer Şarmula Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğer Şarmula

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını kızdırıp ciğerleri alt-üst ederek pişirin. Tuzlayın. 
  2. Ciğerleri alıp kalan zeytinyağında sarımsak, şeker, sirke ve Arnavut biberini 2-3 dakika pişirip ciğerlerin üzerine dökün. 
  3. Sıcak olarak soğanlı patates ile beraber servis edin.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Gulaş Tarifi
Evde Döner Tarifi
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Zencefilli Et Sote Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi