Bostan Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bostan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Bostan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. İçlerini oyarak tas şekli verin ve tuzlu suda bekletin.
  2. Kuruladığınız patlıcanları 30 gr tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve 60 gr tereyağını tencereye alarak pişmeye bırakın.
  3. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  4. Pişen etleri tas şekli verdiğiniz patlıcanların ortasına yerleştirin. Üzerine halka kesilmiş bir dilim domates ve sivri biber yerleştirin.
  5. Üzerine etlerin tencerede kalan sosu dökerek fırında 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı