Beğendili Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu incik, kuzu etinin pirzola ile birlikte makbul olarak kabul edilen kısmıdır. Kuzu etinin en yumuşak kısımlarından biridir. Patlıcanlı beğendi eşliğinde sunulan kuzu incik, kalabalık davet sofralarında da kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, beğendili kuzu incik tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, kuzu mutancana ve kuzu incik tandır tarifine de göz atabilirsiniz.

Beğendili Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendi için:

Beğendili Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle düdüklü tencereyi ısıtın ve incikleri tencere içerisine alarak mühürleyin.
  2. İnciklerin dışı renk almaya başladığında kenara alın.
  3. Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  4. Düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ekleyin. Soğanları ilave ederek kavurun.
  5. Küp küp doğranmış havuçları, karabiberi, tuzu ve domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.
  6. Ardından suyu ekleyerek 1-2 dakika tıkırdatın ve kuzu incikleri ilave edin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin.
  8. Beğendi için; İlk olarak patlıcanları ocakta közleyin.
  9. Tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine un ekleyin. Unun rengi altına dönene kadar kavurun.
  10. Unun rengi değişmeye başladığında ocaktan alın. 
  11. Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyduktan sonra una bulayın. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  12. Unlu patlıcan karışımını kısık ateşte çatalla ezerek birbirine yedirin.
  13. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın.
  14. Hazırladığınız beğendiyi fırın tepsisine dökün. Üzerine rendelenmiş muskat, tuz ve ılık sütü ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  15. Tabağa patlıcanlı beğendiyi alın ve güzelce yayın. Üzerine pişen incikleri yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı