Basma Adana Kebap
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kebabın en lezzetli hali ile karşınızdayız. Basma Adana tarifimiz İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yer alan Cabbar'dan geliyor. Kuzu eti, köy biberi, sumak ve domates ile hazırlanan basma kebap, Adana'nın yöresel yemekleri arasındadır. Lavaş ekmeğine sarılarak tüketilen bu yemek, basma kebabı ismiyle de bilinir.

Adana denildiğinde ilk akla gelen Adana kebap tarifini de deneyin. Nefis fırın kebabı ve zade kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Basma Adana Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Basma Adana Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etini zırhla çekin ve tuz, kırmızı pul biber, kapya biberle birlikte bir kaba alarak karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı incelterek ve elinize yapışmaması için su ile ıslatarak şişe dizin ve arkalı önlü bir dakika pişirin.
  3. Daha sonra lavaş ekmeğinin üzerine alın ve tekrar kömür ateşinde 4 dakika daha pişirin. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  4. Soğanı sumak ve nar ekşisi ekleyerek harmanlayın.
  5. Servis tabağının altına soğanı yayın ve üzerine Adana kebabı koyun. Közlenmiş domates ve biberi tabağa aldıktan sonra ve lavaş ekmekle birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı