Uskumru Ve Barbunya Dolması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uskumru Ve Barbunya Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tarator sos için

Uskumru Ve Barbunya Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz ,şimdi sıra balık tariflerinde...

Barbunyayı temizleyip didikleyin. Uskumruların kafa ve kuyruklarını kesin. Gövdelerini kesmeden içlerini temizleyin. Balıkları tezgaha alıp avucunuzda ovalayıp kılçıklarını ve etini tulum halinde çıkarın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Pirinci yıkayıp süzün.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun. Balığın içinden çıkan eti ve barbunyanın etini tencereye ekleyin. 5 dakika daha kavurup kuşüzümü, tarçın ve tuzu ilave edin.

Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. En son kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edin. Pilavı ocaktan alıp demlendirin.

Tarator için sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Sarımsak ve ekmek dilimlerini mutfak robotuna alıp iyice pütürsüz bir karışım elde edin. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin. Sarımsak, elma sirkesi, ince çekilmiş ceviz içi, tuz ve beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin.

Temizlenmiş balıkların içini hazırladığınız pilavla doldurun. Her parçayı sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Balıkların fazla yağını süzdürmek için kağıt bir havlu üzerine alın. Balıkları fırın tepsisine dizin.

160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tarator sos, renkli biberler ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun