Tuzda Balık
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzda balık, levrek balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Balığın kokusunu bastırmak için, fırın tepsisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tuzda balık tarifine geçebiliriz.

Levrek külbastı ve güveçte levrek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tuzda Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzda Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın. 
  2. Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir. 
  3. Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin. 
  4. Üzerine kalan tuzu ekleyerek balığı iyice kaplayın. 
  5. 180 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  6. Ardından bıçak ve çekiç yardımı ile tuzu kırarak servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Levrek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun