Kiremitte Mercan Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kiremitte Mercan Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Kiremitte Mercan Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balığı temizleyip yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin.
  2. Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Limonları halka halka dilimleyin. 
  3. Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin.
  4. Tuz ve karabiber ekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın.
  5. Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin. Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kiremitte levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun