Çiğ Balık Tatlandırmaları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çiğ Balık Tatlandırmaları Tarifi İçin

Malzemeler

Çiğ Balık Tatlandırmaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın.

Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun.

Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun.

Deniztarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenksoğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın. Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun