Baharatlı Balık Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin ve İskandinav mutfağında yaygın olan balık köftesi, vitamin bakımından zengindir. Balık köftesi için genellikle kılıç, sardalya veya morina balığı kullanılır. İçeriğinde magnezyum, selenyum ve potasyum gibi mineraller barındırır. Malzemeleriniz hazırsa, akşam yemeklerinin gözdesi olacak baharatlı balık köftesi tarifine başlayabiliriz.

Zengin besin değerleri ile sağlığı olumlu yönde etkileyen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, içinizi ısıtacak balık çorbası tarifine göz atın.

Baharatlı Balık Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Lezzet tamamlayıcısı 

Baharatlı Balık Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağı tavada ısıtıp karanfil ve kakuleyi kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  2. İnce kıyılmış sarımsak, zencefil, tuz ve baharatları ilave edip, birkaç dakika daha sote edin. Karışımı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 
  3. Balık etini küçük parçalar halinde doğrayıp baharatlı karışıma ilave edin. Yumurtayı ve azar azar ekmek kırıntılarını ekleyerek yoğurun ve köfte hamuru hazırlayın.
  4. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  5. Köfte harcından yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  6. Lezzet tamamlayıcısı için soğanı bir miktar tuz ile ovup suyunu sıkın ve bir kaba alın. Doğranmış biberleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  7. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Balık köftesi ile birlikte servis yapın.
  8. Baharatlı balık köftesini, ev yapımı humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Baharatlı Balık Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız balıkları mutlaka temizletin. Özellikle kılçık kalmamasına dikkat edin.
  2. Tarife başlamadan önce balıkları sudan geçirebilirsiniz.
  3. Balığın yanında hazırlayacağınız salatanın içerisine nane yaprakları koyun. Böylece kokunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Pişirdiğiniz balıkları kağıt havlu üzerinde bekletin. Fazla yağını süzdükten sonra servis tabağına alın.

1 Porsiyon Baharatlı Balık Köftesi Kaç Kaloridir?

  1. Baharatlı balık köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Yağda kızartıldığı için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Dilerseniz, klasik balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun