Asma Yaprağına Sarılı Çinekop
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu yemek Ortadoğu ve Akdeniz lezzetlerini iç içe hissedeceğiniz lezzetler sentezi niteliğinde olup hem tatlının hem de tuzlunun buluştuğu lezzetler arasındadır. Siz dilerseniz iç harcı koymayabilir ya da farklı dolgularla zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, asma yaprağına sarılı çinekop tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan kağıtta çinekop ve yaprak çinekop tarifine göz atmayı unutmayın.

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin

Malzemeler

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
  2. Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
  3. Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
  4. Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
  5. İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Davet Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun