Soğan Mücveri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğan Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Soğan Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğanları temizleyip incecik doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yumurtaları derin bir kâseye kırın.
  2. Mısır unu, nişasta, peynir, karbonat, tuz ve karabiber ekleyip iyice çırpın. Taze soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın.
  3. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alıp aralıklarla tavaya dökün. Mücverleri önlü arkalı kızartın.
  4. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp cacık veya yoğurt eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Dilerseniz, klasik kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yunan Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Gemista
Yunan salatası
Kavala usulü midyeli pilav
Kimyonlu ve soğanlı fava
Asma yaprağında sardalye
Kuzu kapama