Etli Ravioli
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan ravioli, bir tür dolgulu makarnadır. Genellikle ravioli yapımında farklı peynir çeşitleri kullanılır. Ancak dilerseniz, kıyma veya etle zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, etli ravioli tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için ravioli tariflerine göz atın.

Etli Ravioli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Dolgusu için:

Üzeri için: 

Etli Ravioli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları ekleyin.
  2. Su ve tuzu ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç ile sarın ve kenarda bekletin.
  3. Dolgusu için, soğan ve sarımsağı rondodan geçirerek püre haline getirin.
  4. Tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
  5. Üzerine kıyma, tuz ve karabiberi ilave edin. Unu ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin. Ardından soğuması için kenara alın.
  6. Hazırladığınız hamuru 2 bezeye ayırın. Bir adet hamur bezesini merdane yardımıyla açın. Hamurların kenar kısımlarını kesin ve dikdörtgen şekline getirin. 
  7. Hamur parçalarının ortasını kıymalı harç ile doldurun ve üzerine bir hamur parçası yerleştirip elinizle bastırarak yapışmalarını sağlayın. 
  8. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, kenarlarını tırtıklı bir kesici ile keserek şekil verin.
  9. Derin bir tencerede kaynar suyu hazırlayın. Ravioli makarnalarını kaynar suya alıp 8 dakika haşlayın.
  10. Haşlama işleminden sonra raviolileri süzün. Servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri