Dondurulmuş Yoğurt Parçaları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çilek, yaban mersini ve ahududu gibi meyvelerle hazırlanan dondurulmuş yoğurt, diyet listelerinin en gözde tarifleri arasındadır. İçerisinde doğal tatlandırıcılar kullanıldığı için, şeker ve kalori değeri düşüktür. Ara öğünlerde tüketilebilir. Hem lezzetli, hem de pratik olan bu tarif, vücuda enerji vererek gün boyu dinç kalmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, doğal aromasıyla evde dondurulmuş yoğurt parçaları nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Kaç Kaloridir?

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Tarifi İçin

Malzemeler

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba yoğurdu alın, vanilya ve balı ilave edip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın. 
  2. Üzerini çilek, yaban mersini ve ahududu ile süsleyin. Süslemek için tercihe göre granola, Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.
  3. Dondurucuda en az 4-5 saat kadar iyice sertleşene kadar bekletin. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, yoğurdun içerisine orman meyveleri ve böğürtlen ekleyebilirsiniz.
  • Çok tatlı olmasını önlemek için, yoğurtlu karışımın tadını kontrol edin.
  • Üst kısmını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Atıştırmalık Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Anjelik erikli dondurulmuş yoğurt