Tahin
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan en güçlü besinlerden olan tahin pekmezi evde yapmaya ne dersiniz?  İşte size adım adım doğal tahin yapımı. 

Dilerseniz, tahinli tarifler sayfamızdan tahinle yapabileceğiniz nefis tariflere göz atabilirsiniz.

DİP NOT 

Tahin Tarifi İçin

Malzemeler

Tahin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamların rengi hafif değişinceye kadar kavurun.
  2. Çok fazla kavurmamaya özen gösterin, aksi takdirde yanık bir tat elde edersiniz. İsterseniz susamları kavurmadan da kullanabilirsiniz.
  3. Kavrulan susamlar soğuduktan sonra mutfak robotuna alarak çekin. Ardından susamlara sıvı yağı azar azar ilave ederek mutfak robotunda çekmeye devam edin.
  4. Tahin kıvamını elde edince kavanoza alıp kapağını kapatın. Bu şekilde 10 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tahin yapımında zeytinyağı, fındık yağı, susam yağı, mısır özü veya ayçiçek gibi sıvıyağları kullanabilirsiniz.
  • Susamları kavururken dikkatli olmalısınız. Eğer çok kavrulursa susamda yanık bir tat oluşacaktır. 
  • Susamı kavurmadan da tahin yapabilirsiniz. Ancak susamı kavurduğunuzda yapacağınız tahin daha lezzetli olur.
  • İçeriğinde koruyucu madde olmadığı için buzdolabında 10 gün süreyle saklayabilirsiniz. 
  • 10 günün sonunda tadında acılaşma olacağı için tahini hızlı tüketmelisiniz. 
  • Her kullanımda tahini karıştırarak tüketmelisiniz.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan
Pekmezli şekersiz scone