Klasik Veloute Sos
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Klasik Veloute Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Klasik Veloute Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk, balık veya dana suyunu tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırırken suyu azar azar ekleyin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın. Yüzeyde oluşan kabuğu temizleyin. Sosun üçte biri kalana kadar pişirin. Süzgeçten geçirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Sugo di Pomodoro
Chipotle sos
Ranchero dip sos
Blue Cheese Sos
Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar
Royal İcing