Sebzeli Ve Peynirli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Ve Peynirli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Sebzeli Ve Peynirli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Patatesi yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Kabuğunu soyup irice rendeleyin.

Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında bir saat bekletin.

Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın ve kıyın. Ispanak ve rendelenmiş patatesi yağsız olarak tavada suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırın.

Hamuru buzdolabından çıkarın. Beyazpeyniri ve kaşarpeynirini rendeleyin. Peynirleri ve hazırladığınız ıspanaklı patatesli karışımı hamura ilave edip tekrar yoğurun.

Bir kapta yumurta ve kremayı çırpın. Hamuru kelepçeli kalıbın içine yerleştirin. Yumurtalı karışımı hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyin. Dilerseniz yanında kremayla servis yapın.

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri Peynirli Tarifler Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir
Vegan Kaşar Peyniri
Grilled Cheese