Safranlı Pirinç Turtası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Safranlı Pirinç Turtası Tarifi İçin

Malzemeler

Safranlı Pirinç Turtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin. 
  3. Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin. 
  4. Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuz serpip harmanlayın. 
  5. Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 3 dilim peynir kapatın.
  6. Kalan malzemeyi aynı şekilde kalıba yerleştirin. Sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir
Vegan Kaşar Peyniri
Grilled Cheese