Lor Pastası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Lor Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş margarin, şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölüp biraz dinlendirin. 

Bir kasede lor peyniri, şeker ve sütü karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurun birini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Mayasız Kolay Peynir Tarifi
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tarifi
Ev Yapımı Mascarpone
Sürk Peyniri
Ev Yapımı Sepet Peyniri
Keçi Loru