Fırında Kıymalı Lahana
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kıymalı Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Birkaç maydanoz yaprağı

Fırında Kıymalı Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin.
  2. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin. 
  3. Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun.
  4. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.
  5. Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin.
  6. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin.
  7. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
  8. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Et Tarifleri Peynirli Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir
Vegan Kaşar Peyniri
Grilled Cheese