3 Sürpriz Soslu Peynir Topları
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Aydın Sevindik'ten 3 peynirli lezzet bombası ile nefis bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Mozzarella peyniri, zencefilli karides topları ve kaşkaval peynir topları ile hazırlanan bu tabağı, atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.

Ballı peynir topları ve kızarmış mozzarella topları tarifine göz atın.

3 Sürpriz Soslu Peynir Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Misket mozzarella topları için

Zencefilli karides topları için

Kavunlu Ezine-Kaşkaval peynir topları için

Ballı hardallı sos için

Chilimayo sos için

Scallion sos için

3 Sürpriz Soslu Peynir Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Misket mozzarella topları için; yumurtayı bir kaseye alıp çırpın ve ayrı bir kaseye un ve galeta ununu ekleyin. Peynir toplarını kürdana batırıp önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın. 
  2. Hepsini yaptıktan sonra tekrar yumurta ve pankoya bularsanız çatlama daha az olur. Buladığınız peynir toplarını 30 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
  3. Zencefilli karides topları için tüm malzemeyi mutfak robotunda çekerek koyu bir püre haline getirin ve karışımı yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Süre sonunda elinizle top yaparak önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın. 
  4. Hepsini yaptıktan sonra tekrar yumurta ve pankoya bularsanız çatlama daha az olur. Buladığınız peynir toplarını 30 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
  5. Kavun Ezin-Kaşkaval peynir topları için tüm malzemeyi mutfak robotunda çekerek koyu bir püre haline getirin ve karışımı yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 
  6. Süre sonunda elinizle top yaparak önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın. 
  7. Hepsini yaptıktan sonra tekrar yumurta ve pankoya bularsanız çatlama daha az olur. Buladığınız peynir toplarını 30 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
  8. Tüm sosları ayrı ayrı robotton geçirin.
  9. Misket mozzarella toplarını ballı hardallı sos, zencefilli karides toplarını chilimayo sos ve kavunlu Ezine-Kaşkaval peynir toplarını ise scallion sos ile eşleştirerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Atıştırmalık Özel Günler

Benzer Tarifler

Airfryer'da Hellim Kızartması
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir
Vegan Kaşar Peyniri
Grilled Cheese
Kızarmış Mozzarella Topları