Tahinli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurup için:

Tahinli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini eritip ılınmaya bırakın. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın.
  2. Margarin, süt, 1 çay bardağı su, tahin ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  3. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
  4. Üzerine 1 kaşık su ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Hamuru baklava dilimleri şeklinde kesin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. 
  6. Toz şekerle suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5-6 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. 
  7. Hamuru fırından alınca üzerine soğuk şurubu gezdirin. Ilınınca servis yapın.
    Şefin Yorumu : PÜF NOKTASI
    Şuruplu tatlılarda malzemenin biri mutlaka soğuk olmalıdır. Hamur sıcaksa şurup soğuk, hamur soğuksa şurup sıcak olmalı.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye