Çam Fıstıklı Nohut Ezme
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çam Fıstıklı Nohut Ezme Tarifi İçin

Malzemeler

Çam Fıstıklı Nohut Ezme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohutları bir gün önceden ıslatın. Tavuk suyu ile haşlayıp yarısını ayırın (bir miktar suyu saklayın). Kalanını ezerek püre haline getirin. Limon suyu, kıyılmış sarımsak ve tahini ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Lavaş ekmeklerini küçük üçgen parçalar şeklinde kesin. Sıcak fırında bekleterek kızarmalarını sağlayın. Büyük bir servis tabağının üzerine tek sıra halinde lavaş parçalarını dizin. Üzerine nohutları haşladığınız sudan hafifçe gezdirin. Nohut ezmesini lavaşların üzerine yayıp nohutları serpin. Zeytinyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe kavurun. Toz kırmızı biber ekleyip tavayı ocaktan alın. Çam fıstıklarını nohutların üzerine serpip sıcak servis yapın.


Nohut: En çok yenen bakliyat çeşitlerinin başında gelen nohut, protein, demir, kalsiyum ve fosfor açısından çok zengindir. Nohudu haşlamadan önce bir süre suda bekletirseniz pişerken kolaylıkla yumuşar.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye