Parmesanlı Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten parmesan peyniri ve patlıcan dilimleri ile hazırlanan nefis bir atıştırmalık tarifi. Kızartma usulüyle hazırlanan parmesanlı patlıcanları pilav, makarna gibi yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Alternatif olarak patlıcan kıstırma ve patlıcan oturtma tarifini de deneyin. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Parmesanlı Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Parmesanlı Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır.
  2. Patlıcanların acılığını gidermek için bir kasede tuzlu su hazırlanır ve patlıcan dilimleri bu suda 15 dakika bekletilir.
  3. Bu esnada un ve süt karıştırılır.
  4. Patlıcanların suyu süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  5. Dilimlenmiş patlıcanlar sırası ile yumurta ve pankoya batırılır ve tavada kızartılır.
  6. Domates sos ve peynir aralara gelecek şekilde iki kat dizilir. Üzerine mozarella ve rendelenmiş parmesan peyniri atılır. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Patlıcanlı Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması
Pani Puri
Klasik Patates Kızartması