Çerkez Ekmeği (Velibah)
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çerkez Ekmeği (Velibah) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Çerkez Ekmeği (Velibah)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru hazırlamak için un, kırmızı toz biber ve tuzu derin bir kaba alın. .Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. İç harcı için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Açtığınız hamurların içine hazırladığınız patatesli iç harcından koyun. Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve elinizle yuvarlayarak tekrar beze haline getirin. Arasında patatesli harç koyduğunuz bezeleri tekrar çay tabağı büyüklüğünde açın. Bütün bezelere aynı işlemleri uygulayın. Hazırladığınız ekmekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da sacda önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz ekmekleri tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ekmek Tarifleri Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması
Pani Puri
Klasik Patates Kızartması