Çekirdekli Bar Üzerinde Yumurta Ve Avokado
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çekirdekli Bar Üzerinde Yumurta Ve Avokado Tarifi İçin

Malzemeler

Çekirdekli Bar Üzerinde Yumurta Ve Avokado

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çekirdekli taban için fırını 170 dereceye ayarlayın. Tepsiye pişirme kağıdı serip üzerine kırılmış bademleri, ayçekirdeği içini, kabak çekirdeği içini ve karabuğdayı koyup karıştırarak fırında 5-7 dakika pişirin. Bir kaseye alarak soğutun. Kalan malzemeleri ve biraz tuzu üzerine ekleyip karıştırın. Üzerine Hindistan cevizi yağı ve 700 ml su ekleyerek karıştırın. 2 saat kadar tohumların suyu çekmesi için bekletin. Tohumlar suyu tamamen çekip yumuşadıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince tabaka halinde  bastırarak yayın. Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kuruyana kadar fırınlayın. Bıçakla kesip belirlediğiniz yerden bölerek tabanları hazırlayın.
  2. Yumurtaları kayısı kıvamında haşlayıp ikiye bölün. Avokadoları zeytinyağı, pul biber ve limon suyuyla birlikte püre yapın. Hazırladığınız tabanların üzerine paylaştırıp yayın. Üzerine haşlanmış yumurta dilimlerini yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Avokadolu Tarifler Sandviç Tarifleri Diyet Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie