Sebzeli Bulgur Pilavı Dolgulu Domatesler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Bulgur Pilavı Dolgulu Domatesler Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Bulgur Pilavı Dolgulu Domatesler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı’nı ufak bir tencerede hafifçe ısıtıp ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
  2. Bir iki dakika kavurup bulguru ilave edin ve karıştırın. 1.5 su bardağı ılık su ve bir tutam tuz ekleyip kaynama noktasına getirin.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısarak pişmeye bırakın. Bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada ısıtıp sırasıyla ufak küp doğranmış havuçları, biberleri ve kabakları ekleyip pişirin.
  4. Bezelyeleri kaynar suda 4 dakika haşlayıp süzün. Bulgur suyunu çekmeye yakın tüm sebzeleri tencereye ilave edip karıştırın.
  5. Kapağını kapatıp bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  6. Ilındıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile kalan Komili Sızma Zeytinyağı’nı ilave edip karıştırın.
  7. Domateslerin tepe kısımlarını bıçakla kesip içlerini tatlı kaşığı ile boşaltın. Hazırladığınız sebzeli bulgur pilavını domateslerin içlerine doldurun.
  8. Çedar peynirinden yuvarlak bir kalıp yardımıyla ağız olarak kullanacağınız parçaları kesip domateslerin üstüne yapıştırın.
  9. Dilimlenmiş zeytinlerle de gözleri yapın. Kestiğiniz tepe kısımları tekrar domateslerin üstüne kapatarak servis edin. Afiyet olsun.

Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan