Zeytinyağlı Taze Barbunya
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Soğanları kıyın.
  2. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
  3. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun. Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sofralara çok yakışan zeytinyağlı barbunya veya zeytinyalı barbunya fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi