Tatlı Tarhana
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Tarhana Tarifi İçin

Malzemeler

Tatlı Tarhana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru suda haşlayın. Suyunu çekince üzerine pekmezi ilave edin. Pekmezle iyice pişmesini sağlayın. Gerekirse 1 veya 2 çay bardağı daha sıcak su ilave edin. Yanmaması için sık sık karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp ceviz, toz karanfil ve tarçını ilave edip karıştırın. Katılaşınca ıslattığınız düz bir cam kaba aktarıp düzgün bir şekilde yayın. İyice soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Sucuklu Nohut Yemeği
Vegan Humus
Bakla Kızartması
Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye
Alacatene
Mercimekli Kolakas