Mercimekli Kolakas
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbrıs mutfağında yaygın olarak kullanılan kolakas, Kıbrıs patatesi olarak da bilinir. Kolakas, kereviz sapı, havuç ve mercimek ile hazırlanan bu yemeği, akşam menülerinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Yıldız Öz Samaha'dan mercimekli kolakas tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, sade kolakas tarifini de deneyebilirsiniz.

Mercimekli Kolakas Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Kolakas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimekleri derince bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. 
  2. Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları çok hafif kavurduktan sonra yarım ay şeklinde doğradığınız kolakas, havuç ve kereviz saplarını ekleyip biraz daha kavurun. 
  3. Kişniş, limon suyu, tuz ve mercimekleri ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyin. 
  4. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alacağınız zaman üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi
Kaburgalı humus