Kuş Üzümlü Barbunya
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuş Üzümlü Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Kuş Üzümlü Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Barbunyayı birkaç saat ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip 15 dakika boyunca haşlayın. Siyah suyunu süzüp akan suyun altında durulayın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp sırasıyla kıyılmış soğan, domates püresi, havuç, su ve patatesi ilave ederek kavurun. En son önceden diri kıvamda haşlayıp süzmüş olduğunuz barbunyaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su, kalan zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, kırmızı toz biber, kimyon ve doğranmış maydanozla tatlandırın. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi