Falafel
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Falafel, künefe ve humus gibi Orta Doğu'ya mal olmuş lezzetlerden biridir. Özellikle Lübnan, İsrail ve Filistin mutfağında tüketilen bu lezzet, nohut ve galeta unu karışımından oluşur. Falafel, ara sıcak olarak yemeklerin yanında sunulur. Yuvarlak şekil verilen falafeller, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir.

Falafel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bulamak için

Kızartmak için

Servis için

Falafel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozları ve kişnişi ince kıyın. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve 30 saniye karıştırın.
  2. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve su ilave edip 10 saniye karıştırın.
  3. Karışımı bir kaseye alın. Un ve galeta unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp misket şeklinde yuvarlayın.
  4. Galeta ununa bulayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın ve köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri pita ekmeğinin içine yerleştirip, salata ile servis yapın.


Falafel Kaç Kaloridir?

100 gram falafel yaklaşık olarak 330 kaloridir. Yanında tükettiğiniz ürünlere göre kalorisi değişebilir.


Falafelin Püf Noktaları

  1. Falafelin içerisine eklenen nohutun kabuklarını soyarak daha pürüzsüz bir falafel elde edebilirsiniz. 
  2. Falafeli kızartacağınız yağın derin ve sıcak olması gerekir.
  3. Falafelin içerisine koyulan malzemelerin güçlü bir rondodan çekilmesi gerekir. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Lübnan Mutfağı Yemekleri Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi