Çıtır Yufka Ve Çıtır Pastırmalı Nohut
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’den enfes tadıyla sofraları şenlendirecek çıtır pastırmalı nohut tarifini sizlerin beğenisine sunuyor. Pastırma, yufka, nohut ve domates ile hazırlanan bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Şık sunumu ile hem göze, hem de damağa hitap eder. Malzemeler hazırsa, çıtır yufka ve çıtır pastırmalı nohut tarifi için detaylara geçebiliriz.

Elif Edes'ten çıtır karnabahar salatası ve çıtır tavuklu ballı hardallı sos tarifine de göz atın.

Çıtır Yufka Ve Çıtır Pastırmalı Nohut Tarifi İçin

Malzemeler

Çıtır Yufka Ve Çıtır Pastırmalı Nohut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutu 3-4 saat suda beklettikten sonra süzerek tuzlu, kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Yufkaları kare parçalar olacak şekilde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika kadar kızartın. (Arzu ederseniz kızgın yağda da kızartabilirsiniz.)
  3. Tereyağını tencerede eritin ve soğanı ilave ederek 5 dakika kavurun.
  4. Daha sonra domates, sivri biber, salça, nohut, tuz ve karabiberi ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika süreyle pişirin.
  5. Pastırmayı istediğiniz büyüklükte doğrayın ve bir tavaya alarak sotelemek suretiyle çıtır hale getirin.
  6. Küçük bir tavada tereyağı ve pul biberi birlikte kızdırın.
  7. Kızarmış yufka parçalarını servis tabağına alarak nohutu yayın. Üzerine yoğurdu koyun ve kızgın yağı gezdirin. Son olarak çıtır pastırmayı ilave ederek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Akşam Yemeği Şarküteri Tarifleri Salata Tarifleri Özel Günler Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi