Çin Usulü Kızarmış Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çin Usulü Kızarmış Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Çin Usulü Kızarmış Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın.
  2. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin.
  3. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  4. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin.
  5. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Yemek Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Balık Yemekleri Öğle Yemeği Çin Mutfağı

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi